Systemoppgradering av Oria

januar 24th, 2014 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Lenketjener | Teknisk

Det er planlagt en systemoppdatering av Oria fra versjon 4.4 til 4.5.1. Dette vil bli gjort på test-/kurssystemet søndag 2/2 og på driftssystemet påfølgende søndag 9/2 forutsatt at alt er ok. Oppgraderingen vil føre til at systemet kan være utilgjengelig i noen timer den dagen oppdateringen blir foretatt.

Dette er en relativt stor oppdatering hvor blant annet innspill som BIBSYS har kommet med i løpet av innføringen av Oria har blitt inkludert. Dette gjelder blant annet at:

  • nye materialtyper som vi har definert vil bli mulig å velge som en avgrensing i avansert søk
  • det vil bli slutt på blanding mellom engelske og norske navn i plasseringsfanen
  • kildeinformasjon vil bli fjernet fra trefflistevisningen
  • det er rettet en feil i bruk av lagrede poster

Av andre synlige endringer kan det nevnes at det vil komme en tidslinje for avgrensing på årsspenn i fasettlisten hvor man kan angi start- og sluttår eller bruke en grafisk representasjon for å angi det samme.

For å bedre ytelsen på systemet er det også gjort en endring knyttet til CSS-filer. Tidligere ble det lastet inn tre ulike CSS-filer, men nå blir disse tre filene slått sammen til en felles som blir brukt i Oria. Dette skal ikke ha påvirkning på hvordan Oria ser ut, men det kan bli litt annerledes hvordan man kan teste endringer man har gjort i CSS-filen. Vi vil legge ut et eget blogginnlegg om dette.

De som er interessert i å se en oversikt over alle endringer som er gjort kan bruke denne lenken: endringer i SP 4.5.1

Testversjonen er allerede oppgradert til versjon 4.5.0 så det er mulig å se mange av endringene her allerede. Lenke til testversjonene finner dere her.

Vi har testet at de ulike tilleggene og endringene som BIBSYS har utviklet (kommunikasjon med biblioteksystemet, pålogging, eksport av data, hyllekart etc) også fungerer på den nye versjonen. Det kan allikevel skje at det må gjøres noen justeringer etter at den nye versjonen er installert.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *