Bokmerke for Marc-visning i Oria

juni 26th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Vi har fra tid til annen fått spørsmål om marc-visning av poster i Oria og dette har også vært diskutert i Arbeidsgruppen for Oria. Konklusjonen har vært at Oria først og fremst er et sluttbrukerverktøy og at dette vil kunne oppfattes som støy. Det ble derfor besluttet at man ikke skulle legge inn lenke til marc-visning i Oria. Samtidig var det forståelse for at det kan være greit å se grunnlaget for en post i Oria og hvis man kunne finne andre måter å vise marc-poster på ville det være en fordel.

Vi har derfor laget et lite bokmerke som kan legges inn i nettleseren (som et vanlig bokmerke). Når du har en treffliste fra Oria på skjermen og bruker bokmerket så legges det på en lenke i trefflisten på alle poster fra Bibliotekbasen. Når man klikker denne lenken åpnes marc-visningen av den valgte posten i et nytt vindu. Foreløpig er presentasjonen i XML-format. Vi har ikke mulighet til å legge inn andre visningsformater på nåværende tidspunkt, men dette er noe vi eventuelt kan komme tilbake til senere. Bokmerket vil ikke fungere når du står inne på postvisningen av et dokument.

Dette er bokmerket (kopier og lim inn):

javascript:void((function(){$("td.EXLThumbnail,td.EXLSummary").addClass("showMeRecIdsPlease");$t=$("td.EXLThumbnail");var%20j=$t.length;for(var%20i=0;i<=j;i++){if%20(typeof%20$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id")%20!==%20typeof%20undefined%20&&%20$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id")%20!==%20false)%20{$id=$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id");%20if($id.indexOf("BIBSYS_")%20>%20-1){$id%20=%20$id.replace("BIBSYS_ILS","");$("td.showMeRecIdsPlease:eq(1)").prepend("<p><a%20target=_blank%20href=http://sru.bibsys.no/search/biblioholdings?version=1.2&operation=searchRetrieve&startRecord=1&maximumRecords=10&recordSchema=marcxchange&query=objektid="+$id+">Vis%20MARC-post:%20"+$id+"</a></p>");};%20$("td.showMeRecIdsPlease:lt(2)").removeClass("showMeRecIdsPlease");}}})())

Oppdatert bokmerke desember 2015:

javascript:void((function(){$("td.EXLThumbnail,td.EXLSummary").addClass("showMeRecIdsPlease");$t=$("td.EXLThumbnail");var%20j=$t.length;for(var%20i=0;i<=j;i++){if%20(typeof%20$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id")%20!==%20typeof%20undefined%20&&%20$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id")%20!==%20false)%20{$id=$("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id");%20if($id.indexOf("BIBSYS_")%20>%20-1){$id%20=%20$id.replace("BIBSYS_ILS","");$("td.showMeRecIdsPlease:eq(1)").prepend("<p><a%20target=_blank%20href=https://bibsys.alma.exlibrisgroup.com/view/sru/47BIBSYS_NETWORK?version=1.2&operation=searchRetrieve&recordSchema=marcxml&query=alma.all_for_ui="+$id+">Vis%20MARC-post:%20"+$id+"");};%20$("td.showMeRecIdsPlease:lt(2)").removeClass("showMeRecIdsPlease");}}})())

I Firefox:

  • Klikk på Bokmerker i toppmenyen
  • Høyreklikk og velg «Nytt bokmerke»
  • Skriv inn navn, f.eks. «Marc-visning»
  • Kopier og lim inn bokmerket i adresse-feltet
  • Klikk på Legg til

Omtrent tilsvarende steg i andre nettlesere. Bokmerket er testet i Firefox, Internet Explorer og Google Chrome.

Du kan nå bruke bokmerket fra bokmerkemenyen eller du kan dra bokmerket fra menyen og inn som en knapp i nettleseren.

Se skjermbilder under:

Lenken i trefflisten:

marc_lenke_oria_piler

 

Marc-visning:

marc_ingstad

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *