Statusoppdatering om det nye grensesnittet for Oria

februar 3rd, 2017 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

En oppdatering knyttet til det nye grensesnittet for Oria.

BIBSYS har jobbet med å forberede de institusjonstilpassede logo og html-filene som skal brukes i det nye grensesnittet. Arbeidet er nå fullført og filene er pakket og lastet dem opp slik at de er tilgjengelige for det nye grensesnittet.

Filene lastes opp på en litt annen måte enn i dagens grensesnitt. Dette nettkurset viser fremgangsmåten:

https://knowledge.exlibrisgroup.com/Primo/Training/New_Primo_Interface/Configuring_the_Primo_New_UI

Vi har allerede opprettet en pakke for hver enkelt institusjon som alle kan laste ned, gjøre endringer og laste opp pakken på nytt.

Det er viktig at det er krysset av for «Inherit from Central package». Dette er koblingen til konsortiefilene som er nødvendig for at de tilpasningene som er gjort for BIBSYS-konsortiet får effekt. Merk at det for tiden er en svakhet med denne funksjonen som gjør at når Central package er koblet inn så overstyrer denne de lokale filene. Dette er varslet til Ex Libris og de har identifisert det som en feil og jobber med saken. Vi har ikke fått noe tidspunkt for når dette vil bli fikset. Konsekvensen av dette er at dere pr nå ikke vil se innholdet i de lokale filene. Vi anbefaler at man avventer arbeid med disse filene /tilpasningene til koblingen er rettet og man ser de lokale filene i kombinasjon med de sentrale filene fra konsortiet.

Arbeidsgruppen for Oria gjennomførte i fjor høst en workshop om det nye grensesnittet hvor det ble avdekket mye som er bra, men også at det er noen svakheter og funksjonalitet som ikke er på plass. Ytelse ble identifisert som en utfordring (søk kan ta veldig lang tid). Dette er meldt inn og det er en kjent problemstilling som blir rettet i den versjonen som blir tilgjengelig i mai. Forsøk på å få denne rettelsen tidligere har ikke ført frem.

På bakgrunn av dette og at det fortsatt mangler funksjonalitet er anbefalingen fra arbeidsgruppen at man tidligst tar i bruk det nye grensesnittet fra semesterstart høsten 2017. Systemoppdateringene som er ventet i februar/mars og mai/juni vil avdekke om grensesnittet anses som klart til å tas i bruk. Hver enkelt institusjon vil selv kunne velge når de går over til å bruke det nye grensesnittet. Det anbefales videre at man bruker våren til å gjøre seg kjent med grensesnittet (vær klar over at det jobbes med ytelse). Oppsummeringen fra workshopen ligger på nettsidene til arbeidsgruppen:

http://www.bibsys.no/produkter-tjenester/produkter/soketjenesten-oria/arbeidsgruppe-for-oria/

Nytt grensesnitt er også et punkt på de regulære møtene i arbeidsgruppen og du finner referat fra disse på den samme siden.

På denne siden finner dere mer informasjon om det nye grensesnittet inkludert en oversikt over utviklingsplanen:

http://knowledge.exlibrisgroup.com/Primo/Product_Documentation/New_Primo_Interface/010Frequently_Asked_Questions

Lenke til det nye grensesnittet finner dere på denne siden:

http://www.bibsys.no/testinstanser-oria/#nytt_gui

Vi jobber også med ulike tilpasninger og justeringer i det nye grensesnittet som korrigering av oversettelser, trefflistevisning, avdelingsfasett som tar med avdelinger fra andre bibliotek o.l.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *