Eksport av poster fra Alma til Oria

august 21st, 2017 | Posted by Asbjørn Risan in Generelt | Teknisk

Alme eksporterer poster til Oria 4 ganger i døgnet. Når postene er overført til Oria vil det startes en jobb i Oria som konverterer og indekserer postene slik at de blir søkbare. Basert på en analyse av disse jobbene har vi justert litt på når indekseringsjobben i Oria starter slik at dette skal være mest mulig optimalisert.

Vi ser for eksempel at det er mange automatiske prosesser som kjøres på nattestid. Dette fører til at det er mange bibliografiske poster som blir oppdatert i løpet av natten og som skal overføres til Oria. Når det er mange poster tar eksporten lengre tid. Vi har derfor justert det slik at jobben i Oria starter litt senere slik at jobben i Alma skal rekke å gjøre seg ferdig. Hvis en eksportjobb fra Alma ikke er ferdig før jobben i Oria starter vil disse psotene bli behandlet når neste jobb i Oria starter.

Oppsettet pr idag er slik:

Alma eksporterer poster: kl 06.00, 12.00, 18.00 og 24.00. Disse tidspunktene ligger fast.

I Oria starter det en jobb kl: 07.45, 13.30, 19.30 og 03.00.

Jobben i Oria tar ca 1,5 time. Det betyr at en bibliografisk post som er endret før kl. 06.00 vil være søkbar og tilgjengelig i Oria ca 09.30, mens en post som er endret i tidsrommet mellom 06.00 og 12.00 vil være søkbar og tilgjengelig ca kl. 15:00.

I spesielle tilfeller eller ved unormalt stort antall endringer av bibliografiske poster vil dette kunne tga lengre tid før en bibliografisk post er oppdatert. Eksemplarer og utlånsstatus hentes i sanntid fra Alma og er ikke berørt av disse jobbene.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *