Oppdatering om nytt grensesnitt

november 15th, 2017 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Minner om at det nye grensesnittet for Oria er tilgjengelig for alle og er klart for testing. Noen institusjoner har allerede lagt ut lenke til betatesting for sine brukere. Dere finner lenke til det nye grensesnittet her:
http://www.bibsys.no/hjelp/oria-soketjeneste/systemtilganger/nytt-grensesnitt-for-oria/

I forbindelse med det nye grensesnittet er det ingenting dere må gjøre for å ta det i bruk, men vi anbefaler alle om å gå inn på instansen og sjekke om logo og tekst på forsiden ser ok ut. Hvis dere vil ha institusjonens egne grafiske profil må dere også oppdatere stilarket (CSS) da dette ikke direkte kan overføres fra dagens grensesnitt. På denne siden finner du en veiledning som viser hvordan du laster opp nye og endrede filer:
http://www.bibsys.no/hjelp/oria-soketjeneste/veiledninger/

Hvis du trenger litt bistand til dette kan du kontakte BIBSYS Brukerstøtte (support.bibsys.no).

Dagens Oria og det nye grensesnittet er to likestilte innganger mot det samme innholdet. Det er den samme databasen og innhold som ligger i bunn. Du søker og får treff fra det samme innholdet. Det er kun det visuelle og funksjonelle i brukerflaten som er forskjellig.

Vi har fått noen spørsmål om når man må gå over til det nye grensesnittet og om dagens grensesnitt vil opphøre å være supportert. Tidspunktet for overgangen er opp til hver enkelt institusjon å bestemme. Tidspunktet er valgfritt og du melder til BIBSYS Brukerstøtte når du ønsker å foreta overgangen. Ex Libris har meldt at dagens grensesnitt vil være supportert i all overskuelig fremtid, men at det fra og med sommeren 2018 ikke vil være noen ny utvikling knyttet til dagens grensesnitt. Da vil all nyutvikling skje tilknyttet det nye grensesnittet. På et eller annet tidspunkt vil det bli satt en strek og eventuelle institusjoner som ikke har tatt i bruk det nye grensesnittet vil bli oppfordret til å gå over, men dette tidspunktet er ikke bestemt og ligger langt frem i tid.

I enkelte tilfeller er det ønske om å gjøre noen endringer med tanke på det nye grensesnittet som også vil ha påvirkning på dagens grensesnitt. Arbeidsgruppen for Oria har besluttet at det i slike tilfeller er det hensynet til det nye grensesnittet som skal veie tyngst (så lenge konsekvenene ikke er for store for dagens grensesnitt). Et eksempel på en slik endring er at i det nye grensesnittet blir emneord i detaljert visning presentert som en liste istedenfor som løpende tekst. Dette fører til at det kan bli en lang liste for poster som har mange emneord og det fører til at andre bibliografiske opplysninger kommer langt ned på siden. Arbeidsgruppen har derfor ønsket at emneord flyttes nedover i detaljert visning slik at annen bibliografisk informasjon kommer først. Dette er en endring som vi vil gjøre innen kort tid.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *