Header

En blogg om innføringen av søketjenesten Oria (discovery)

mars 20th, 2013 | Posted by Ingrid Mogset in Generelt

BIBSYS er i ferd med å implementere et Discovery system for Bibliotekkonsortiet. Denne bloggen vil være en kilde til informasjon om innføringen av Discovery, og vi oppfordrer til gjensidig kommunikasjon ved at dere ute i bibliotekene kommer med innspill, kommentarer, spørsmål osv.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

14 Responses

 • Høgskolen i Lillehammer. Biblioteket says:

  Filmrommet
  Høgskolen i Lillehammer har abonnement på Filmrommet.no.
  Filmrommet er en nettbasert klikkefilmtjeneste (video-on-demand) som tilbyr skoler, bibliotek og offentlige institusjoner tilgang til over 1700 filmer. Ansvarlig distributør for Filmrommet er Norgesfilm AS. Tjenesten inneholder Norsk filminstitutts nasjonale digitale filmarkiv sammen med Norgesfilms filmkatalog.
  For å utnytte tjenesten bedre, hadde det vært veldig fint om den enkelte film i filmrommmet også kunne søkes fram i Bibsys – via Discovery
  Kan Bibsys ta kontakt med Filmrommet.no (post@norgesfilm.no.) for å se på muligheten at også Filmrommet kan inkluderes i denne søkeplattformen.

  Med vennlig hilsen
  Høgskolen i Lillehammer -Kristin Sandvik

 • Ivar Stokkeland says:

  oria.no er lansert lokalt her på Norsk polarinstitutt (litt for tidlig). Men jeg forteller folk at trefflistene blir bedre. Og at det jobbes med problematikken rundt Ö ä Å. En annen uheldig ting er at påloggingsknappen oppi hjørnet ikke fungerer. Min institusjon er dessverre ikke med i FEIDE. Men brukerne skulle vel likevel få logga seg på med samme brukernavn/passord som i Bibsys? Bibliotekar-logginn som i Telnet fungerer, men ikke bruker-logginn. Det gir en feilmelding: «Feil brukarnamn eller passord Sporingsnummer#14cb3c5de4». Er feilen kjent hos dere?
  mvh Ivar Stokkeland

  • Asbjørn Risan says:

   Flott at dere har tatt Oria i bruk. Pålogging skal fungere, men det er en forutsetning at man velger BIBSYS som institusjon hvis man ikke benytter FEIDE. Hvis dette ikke hjelper ber vi deg om å ta kontakt med Brukerstøtte så vi kan få sjekket ut eksporten av låntagere fra Norsk Polarinstitutt.

 • Eva Sauvage says:

  Det gjelder søk i Oria på iphone-appen til Bibsys: ved søk kan man avgrense på materialtype. Det mangler tekst der man kan klikke for å velge f. eks. bøker. Videre synes jeg det er uheldig at man har både «bøker», «trykte bøker» og «elektoniske bøker». De står i den alfabetiske lista. Alle tre burde stå sammen etter hverandre. Det kunne vært visualisert f. eks ved innrykk i lista slik at man skjønner at elektroniske bøker et en underfasett av «bøker». Går det an å fikse?

  • Asbjørn Risan says:

   Vi skal se på teksten slik at det bør være tydeligere at man kan klikke for avgrensinger. Bøker, trykte bøker og elektroniske bøker kommer etter antall forekomster. De er selvstendige materialtyper og kan ikke grupperes.

 • Ellen Sejersted says:

  Vi er FEIDE institusjon – men noen av våre brukere er eksterne – som ikke har FEIDE konto. Hvordan skal disse logge på? Velge BIBSYS som institusjon, og logge på med det brukernavn og passord som de tidligere har hatt for pålogging BIBSYS Ask?

  • Anne Woje says:

   Her må Bibsys svare til alle, men en tilleggsspørsmål fra meg: Vi (UiN) er også FEIDE-institusjon og har også eksterne brukere. Men hvis vi tillater at disse logger seg på Oria, så vil jo det gi ekstern tilgang til abonnementsbaserte tjenester som er forbeholdt våre studenter og ansatte (som bruker FEIDE), og det er jo ikke meningen. Eller kan man sette begrensninger for fulltekst-tilgang for autentiserte brukergrupper på annen måte?

 • Sofie Arneberg says:

  Er marc-visning tilgjengelig fra Oria?

 • Oda Rosenkilde says:

  Hei. Jeg skriver en bachelor om brukervenligheten i Oria for studenter. Har dere gjort noen brukertester selv, som jeg kunne fått tilsendt? Annen informasjon/dokumentasjon som kan være relevant for meg, annet enn det jeg finner her på bloggen?

  Vennlig hilsen
  Oda Rosenkilde
  (odarosenkilde@gmail.com)

 • Gunnar Grut says:

  Er det mulig å søke i Oria via Endnote x7 (Tools_Online search)?
  På Thompson-Reuters side fungerer ikke lenger BIBSYS.enz. Det er ikke laget en ny connection file for Oria, så vidt jeg kan se, men kanskje teknisk kyndige kunne lage en via http://endnote.com/downloads/connection-file-request

  Skjønner at det er mulig å generere enkeltvis UTF-8 RIS-lenher for hver post, men det hadde jo vært kjekt å ha samme funksjonalitet som lå inne i gamle BIBSYS? Dersom denne muligheten finnes allerede, burde den promoteres mer aktivt.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *