Re-indeksering i Oria – relasjonskoder og bedre lenking mellom poster

februar 11th, 2019 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Vi har gjennomført en re-indeksering av postene i Oria. Bakgrunnen for dette er at vi har gjort noen endringer på konverteringsreglene. Noen av endringene er:

 • Relasjonskode og relasjon for forfattere vil bli vist. Basert på informasjon registrert i $4 og $e vil relasjonen mellom dokumentet og forfatteren vises. Eks: Øystein Sunde (1947-) (utøver/sang/gitar/elgitar). Klikk på forfatteren vil gjøre et søk uavhengig av relasjon
 • Tittel istedenfor MMS-ID for overordnet og underordnet post. Hvis det er registrert en tittel i 773 $t vil denne vises istedenfor ID’en til den overordnede posten. Er det ikke registrert en tittel vil ID’en vises som i dag. På overordnede poster vil egen tittel vises. Forteksten vil endres til «Se underordnede poster for:». Søket vil være basert på ID’en.
 • Tittel istedenfor MMS-ID for tidsskrifter med fortsettelse av/fortsetter som. Hvis det er registrert en tittel i 780/785 blir denne brukt i visningen av lenke til tidsskriftet. Er det ikke registrert en tittel vil ID’en vises som i dag. Søket vil være basert på ID’en.
 • Relaterte poster er ikke berørt i denne omgang, men vil bli justert tilsvarende ved neste reindeksering
 • Forsidebilder fra Bokbasen vil bli brukt i trefflistevisning og i detaljert visning
 • Poster fra Bokbasen ble oppfattet som elektroniske poster. Dette er justert
 • Mindre justeringer i Beskrivelses-feltet

Vi har også lagt inn visning av flagg for språk i toppmenyen for å synliggjøre hvor man finner språkvalg.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

 • Elise says:

  Hva mener dere med at «relaterte poster» ikke er berørt i denne omgang? Er ikke overordnet og underordnet post en visning av relaterte poster?

  • Asbjørn Risan says:

   Hei. Jo i og for seg er underordnede og overordnede poster relaterte, men de skiller seg litt ut med at de er hierarkiske og vi kan identifisere at de er slik baert på marc-postene. Vi viser også lenker fra en bibliografiske post til andre bibliografiske poster som er mer sideordnede og disse er ikke konvertert i denne runden. Du vil kunne se disse i detaljert visning med forteksten «Relaterte poster». Vi vil konvertere disse ved neste korsvei.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *