Minner om at det nye grensesnittet for Oria er tilgjengelig for alle og er klart for testing. Noen institusjoner har allerede lagt ut lenke til betatesting for sine brukere. Dere finner lenke til det nye grensesnittet her:
http://www.bibsys.no/hjelp/oria-soketjeneste/systemtilganger/nytt-grensesnitt-for-oria/

I forbindelse med det nye grensesnittet er det ingenting dere må gjøre for å ta det i bruk, men vi anbefaler alle om å gå inn på instansen og sjekke om logo og tekst på forsiden ser ok ut. Hvis dere vil ha institusjonens egne grafiske profil må dere også oppdatere stilarket (CSS) da dette ikke direkte kan overføres fra dagens grensesnitt. På denne siden finner du en veiledning som viser hvordan du laster opp nye og endrede filer:
http://www.bibsys.no/hjelp/oria-soketjeneste/veiledninger/

Hvis du trenger litt bistand til dette kan du kontakte BIBSYS Brukerstøtte (support.bibsys.no).

Dagens Oria og det nye grensesnittet er to likestilte innganger mot det samme innholdet. Det er den samme databasen og innhold som ligger i bunn. Du søker og får treff fra det samme innholdet. Det er kun det visuelle og funksjonelle i brukerflaten som er forskjellig.

Vi har fått noen spørsmål om når man må gå over til det nye grensesnittet og om dagens grensesnitt vil opphøre å være supportert. Tidspunktet for overgangen er opp til hver enkelt institusjon å bestemme. Tidspunktet er valgfritt og du melder til BIBSYS Brukerstøtte når du ønsker å foreta overgangen. Ex Libris har meldt at dagens grensesnitt vil være supportert i all overskuelig fremtid, men at det fra og med sommeren 2018 ikke vil være noen ny utvikling knyttet til dagens grensesnitt. Da vil all nyutvikling skje tilknyttet det nye grensesnittet. På et eller annet tidspunkt vil det bli satt en strek og eventuelle institusjoner som ikke har tatt i bruk det nye grensesnittet vil bli oppfordret til å gå over, men dette tidspunktet er ikke bestemt og ligger langt frem i tid.

I enkelte tilfeller er det ønske om å gjøre noen endringer med tanke på det nye grensesnittet som også vil ha påvirkning på dagens grensesnitt. Arbeidsgruppen for Oria har besluttet at det i slike tilfeller er det hensynet til det nye grensesnittet som skal veie tyngst (så lenge konsekvenene ikke er for store for dagens grensesnitt). Et eksempel på en slik endring er at i det nye grensesnittet blir emneord i detaljert visning presentert som en liste istedenfor som løpende tekst. Dette fører til at det kan bli en lang liste for poster som har mange emneord og det fører til at andre bibliografiske opplysninger kommer langt ned på siden. Arbeidsgruppen har derfor ønsket at emneord flyttes nedover i detaljert visning slik at annen bibliografisk informasjon kommer først. Dette er en endring som vi vil gjøre innen kort tid.

BIBSYS Brage har blitt høstet inn lokalt og er tilgjengelig som en lokal søkekilde i Oria.

Alle som har et arkiv i BIBSYS Brage vil få sine egne poster søkbare i fanen «Mitt bibliotek». I fanen «Alle bibliotek» vil alle poster fra Brage være søkbare. Dette gjelder for alle institusjoner. Dette er aktivert for alle så det er ikke nødvending å gjøre noe for at disse postene skal bli søkebare i din instans av Oria. Hvis du ønsker endringer i det som er beskrevet over, f.eks. at hele Brage skal være søkbar i «Mitt bibliotek» må du registrere en sak i brukerstøtteportalene så vil vi justere dette for dere.

Hvis du har aktivert Brage som en søkekilde fra Primo Central Index (PCI) så vil du få dubletter i trefflisten. Vi anbefaler derfor at dere går inn og deaktiverer BIBSYS Brage som en søkekilde i PCI. De-aktivering av NORA som søkekilde kan også vurderes da overlappet vil være ganske stort, men NORA innholder dog noen flere poster enn det som er registrert i BIBSYS Brage.

Brage vil bli høstet ukentlig (onsdag kveld) og alle nye/oppdaterte poster vil være søkebare/oppdaterte i Oria dagen etter. Lokal høsting gjør at det går kortere tid fra posten er registrert til den er søkbar i Oria. Vi har også justert noe på materialtypene til å være mer i tråd med det som er brukt for Bibliotekbasen.