Header

Mer om pålogging

juni 4th, 2013 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt

En liten presisering når det gjelder pålogging, brukernavn og passord.

Det brukernavnet og passorder som er tildelt institusjonen skal benyttes til foreløpig tre ting:

 1. oppkobling mot ftp for å endre html-, css- og logo-filer i brukergrensesnittet
 2. pålogging i administrasjonsgrensesnittet for søkesystemet (dette har dere ikke fått tilgang til ennå)
 3. pålogging i lenketjeneren (SFX) for vedlikehold og administrasjon av e-tidsskrifter (dette har dere ikke fått tilgang til ennå)

Påloggingsmuligheten i brukergrensesnittet er beregnet på sluttbruker og benyttes for å kunne se sine lån, bestille dokumenter, lagre søk og så videre.

Søkesystemet har blitt koblet opp som en tjeneste innen Feide. Denne må aktiveres av Feide-berettiged ved institusjonen. Da skal institusjonens navn dukke opp i nedtrekksmenyen når man logger på.

Brukere knyttet til institusjoner som ikke benytter Feide har blitt importert og kan logge seg på ved å velge BIBSYS som tilhørighet. Her kjøres det foreløpig oppdatering med jevne mellomrom. En fullautomatisk oppdatering på daglig basis vil være på plass før semesterstart.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

 • Jørn Hjørungnes says:

  Hei! Korleis vil dette fungere for institusjonar som har FEIDE, men har tilsette som så langt ikkje har ønska å bruke FEIDE til BIBSYS-pålogging?

  Må vi gjere ein dugnad for å få alle personnummer registrert i systemet? Vil dei som vegrar seg mot lagring av personnummer kunne gå inn i same ordninga som for brukarar hos institusjonar utan FEIDE (altså pålogging med tilhørighet BIBSYS)?

  • Asbjørn Risan says:

   Alle bør få personnummer registrert i låntagerregisteret. Primært bør alle ved en institusjon håndteres i institusjonens Feide-instans. Vi ser på muligheten for å importere kat7 brukere inn i BIBSYS-instansen.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *