Header

Brukerveiledninger

juni 20th, 2013 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt

Vi har laget en brukerveiledning for oria.no. Vi har også lagt ut en generell veiledning fra ExLibris. Tilgang til Oria er sendt ut til biblioteklederne. Mer informasjon vil komme ved lanseringen for alle medio august, vi vil da oppdatere våre nettsider til å gå mot BIBSYS-konsortiets versjon av Oria.

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på justeringer og endringer på standardoppsettet for alle. Noen feil/mangler kjenner vi allerede til og arbeider med. Disse er oppsummert i dokumentet Kjente feil og mangler. Dette dokumentet vil være under kontinuerlig revisjon etterhvert som det kommer nye saker til og når saker blir løst.

Brukerveiledning Oria
Generell brukerveiledning
Kjente feil og mangler

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 Responses

 • Silje says:

  Er det ikkje mulig å avgrense til fysiske bøker? Dette vil i tilfelle vere ein stor mangel i systemet, og ei avgrensingsmuligheit dei fleste av våre brukarar vil sakne. Håper verkeleg det berre er eg som har oversett at denne avgrensinga finnast…

 • Asbjørn Risan says:

  Du kan klikke på avgrensningen Materiale fra bibliotekkatalogen. Dette vil fjerne store deler av trefflisten og du sitter kun igjen med det som kommer fra bibliotekkatalogen. For å spisse ytterligere kan du velge bøker som materialtype for å skile ut lydopptak, film og andre materialer. Vi vurderer å legge inn en egen materialtype for e-bøker (da vil bøker kunne være kun trykte bøker eventuelt begge deler). Ankepunktet mot dette at det vil kun gjelde dokumenter fra Bibliotekkatalogen.

  • Silje says:

   Vil det seie at bøker pr i dag ikkje inkluderer e-bøker? Er også litt forvirra på at det ikkje er alltid «Materiale fra bibliotekkatalogen» kjem opp som val. «Fulltekstdokumenter» er derimot alltid mulig å avgrense til, ser det ut til.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *