Header

Eksport til Oria

juli 31st, 2013 | Posted by Anita Ellerås in Generelt

Vi har foretatt en ny full eksport av alle poster fra bibliotekbasen til Oria. I tillegg kjører vi nå en nattlig oppdatering.

Det betyr at Oria nå er oppdatert med alle poster fra bibliotekbasen, og nye poster som blir registrert vil bli søkbar neste dag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

10 Responses

 • Ivar Stokkeland says:

  Kjære Bibsys. No går det brått litt fort i svingane. Bra. Det er mange bibliotekarar som klager uansett kva de gjer i Trondheim. Eg har ikkje det heilt store oversynet over oria/sfx/primo/exlibris. Men eg ser alt no at dette kan bli veldig bra. Godt jobba så langt!

 • Grace Lubega says:

  Hei, Jeg har prøvd å søke opp noen bøker jeg registrerte for 14 dager siden, men jeg ser dem ikke. Jeg trodde at postene skulle bli søkbar neste dag.

  • Asbjørn Risan says:

   Postene vil bli indeksert og søkbare i løpet av nattlige kjøringer. Hvis du har noen eksempler så kan vi se nærmere på de konkrete postene.

   • Bjørn HVangen says:

    Vi har og mange poster som jeg ikke får treff på i Oria, f.eks dokid 12tz00798 (objektid: 121609758), denne kan jeg ikke ser er med i Oria selv om mange biblioteker har denne boken.

 • Grace Lubega says:

  E-utagaven som var registrert 9.0.13. er nå søkbar, men ikke den trykte utgaven (DokID: 13td05530) som var registrert fredag i forrige uke.

  • Asbjørn Risan says:

   Bjørn: Jeg gjorde et søk på det aktuelle objektid i Nobelinstituttets instans og fikk opp treff på dokumentet.

   Grace: I forbindelse med systemarbeidet som ble gjennomført i helgen så ble de nattlige indekseringene stoppet. Vi er i gang med å få på plass etterslepet nå.

   • Bjørn H. Vangen says:

    Asbjørn – det stemmer, ser at der jeg ikke fant posten er testinstansen av Oria – ikke live-versjon .. Så da er det i orden.

 • Gunn Evensen says:

  Kjem oppdateringshastigheita til å vere eit døgn/ei natt framover òg, eller er dette berre i starten? I Ask kan me jo sjå posten umiddelbart etter katalogisering med kommandoen Ask,. Veldig praktisk når ein vil ta ein dobbeltsjekk av eige arbeid, og bra sørvis at brukarane får tilgang til nytt materiale straks og med ein gong. Får me ein slik kommando for Oria òg?

  • Asbjørn Risan says:

   Det vil være nattlige oppdateringer av Oria også fremover. Det vil si at det som registreres i dag, først er søkbart i Oria neste dag. Vi vurderer en kommando som viser posten i Oria, men posten vil som sagt ikke være der før neste dag.

   • Gunn Evensen says:

    Eg synest i alle fall denne kommandoen har vore veldig praktisk i Ask. Men viss det ikkje blir mogleg å sjå posten før neste dag blir jo bruksområdet meir avgrensa. Dog nyttig no og då, vil eg tru. Må tilstå at eg er litt skuffa over den lange oppdateringstida…! Me lever i eit strakssamfunn og forventar deretter. Gjeld dette berre nykatalogiseringar, eller endringar/tilføyingar i eksisterande katalogpostar òg?Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *