Søk og finn basert på objektid i Oria

oktober 18th, 2013 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt

Ethvert system har sine små hemmeligheter og triks for de som kjenner og bruker systemet godt. I dette blogginnlegget vil vi dele noen av disse knyttet til å finne og håndtere konkrete dokumenter fra Bibliotekbasen.

1) Finne/vise objektid
Det er mulig å få vist hvilket objektid som tilhører et dokument i trefflisten. Dette gjøres ved å legge inn et spesielt bokmerke i nettleseren. Når dette bokmerket er på plass kan du klikke på dette når du har søkt frem en treffliste og objektid vil da vises over tittelen på dokumentet.

Bokmerke du skal legge inn er:

javascript:void((function(){$%20("td.EXLThumbnail,td.EXLSummary").addClass("showMeRecIdsPlease");t=$%20("td.EXLThumbnail");j=t.length;i=0;for%20(i=0;i<=j;i++){id=$%20("td.showMeRecIdsPlease:eq(0)%20a").attr("id");$%20("td.showMeRecIdsPlease:eq(1)").prepend("<p>"+id+"</p>");$%20("td.showMeRecIdsPlease:lt(2)").removeClass("showMeRecIdsPlease")}})())

Dette er testet på siste versjoner av Internet Explorer og Firefox. Det vil sannsynligvis fungerer på de andre nettleserne også.

2) Søke på et bestemt objektid
Du kan søke frem et bestemt objektid ved å skrive inn BIBSYS_ILSXXXXXXXXX, der XXXXXXXXX erstattes med det aktuelle objektid’et. Du kan også søke på objektid direkte, men kan da risikere å få treff på andre dokumenter der denne tallkombinasjonen opptrer.

3) Fra biblioteksystemet til Oria
Tidligere har man hatt kommandoen ask, som sender deg fra en post i biblioteksystemet til BIBSYS Ask. Vi har nå lagt inn tilsvarende mulighet til å se dokumentet i Oria. Kommandoen oria, fungerer på samme måte som ask-kommandoen. Husk imidlertid på at hvis du har nyregistrert en post eller gjort endringer så er ikke denne endringen synlig i Oria før påfølgende dag. dete på grunn av at det er en nattlig oppdatering av poster fra Biblioteksystemet til Oria.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 ResponsesLeave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *