Header

Re-dirigering til riktig instans basert på IP

desember 17th, 2013 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Vi har lagt inn en automatisk re-dirigering til institusjonens egen Oria-instans hvis en bruker på en IP tilhørende en institusjon går inn på oria.no.

Hvis en bruker som har en IP-adresse tilhørende Universitet i Bergen går inn på oria.no vil brukeren automatisk bli redirigert til Universitetet i Bergens instans av Oria (uib.oria.no). Det samme vil skje for alle institusjoner som har en Oria-instans.

Vi har også lagt inn denne re-dirigeringen fra søkeboksen på BIBSYS-nettsted (www.bibsys.no).

Re-dirigeringen baserer seg på de IP-adressene som er meldt inn til BIBSYS. Det er derfor viktig at vi får beskjed om IP-adressene endres ved institusjonen.

Brukere som ikke befinner seg på campus eller som ikke benytter seg av VPN eller andre lignende løsninger vil ikke bli redirigert. Vi vil legge inn informasjon om som tydeliggjør at de bør velge en instans og at de bør være på en IP-adresse tilhørende institusjonen for å få best tilgang til fulltekst.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

7 Responses

 • Leif Magne Iversland says:

  Dette fungerer tydeligvis ikke fra UiB.
  Jeg kommer kun til den felles Oria når jeg velger sirkelen merket «søk i Oria» på BIBSYS web-sider og IKKE til UiB.Oria.no. (Testet med to ulike nettlesere og fra ulike maskiner)

  • Asbjørn Risan says:

   Dette er fordi denne lenken ikke lenker opp mot oria.no, men direkte mot den generelle instansen (vi skal endre på dette). Hvis du skriver oria.no i adressefeltet eller bruker søkeboksen på nettsidene så regner jeg med at du blir redirigert.

 • Silje Færøy says:

  Flott! Men der bør også vere mulig for brukaren å overstyre dette IP-kontrollerte valet av instans. Finnast det ei slik muligheit, eller har de planar om å få det på plass?

  • Asbjørn Risan says:

   I hvilke sammenhenger er det relevant for en bruker å gå til en annen instans?

   • Silje Færøy says:

    Det er relevant for fjernstudentar ved andre institusjonar som brukar vårt bibliotek som arbeidsstad. Men dei må vel dresserast til å bruke VPN.

    • Silje Færøy says:

     Ser at det vert rett når ein brukar søkeboksa på institusjonen si nettside (t.d. hihm.no), og det er jo truleg dit dei fleste studentar vil gå for å søke. Så berre sjå vekk ifrå det med spørsmål om endring av instans.

 • Grace Lubega says:

  Det funker ikke hos oss heller! Jeg kommer inn på «Oria.no» sidene.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *