Header

Kopibestilling

januar 14th, 2014 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt

Vi har nå ferdigstilt funksjonalitet som muliggjør kopibestillinger via Oria, og ønsker med dette å informere og forberede institusjonene på at det nå vil kunne komme kopibestillinger via Oria. Ved å klikke på lenken/fanen «Kopibestilling» på postene blir brukeren presentert for et ferdig utfylt skjema basert på den aktuelle posten. Brukeren må være logget på. Når brukeren har gjort eventuelle endringer på informasjonen, lagt til kommentar eller lignende, sendes bestillingen ved å klikke på Bestill. Se vedlagte skjermbilde.

Bestillingen blir registrert som en ordinær kopibestilling i Biblioteksystemet.

Kopibestillingsmuligheten dukker opp på alle poster, men man vil ikke få mulighet til å kopibestille audiovisuelt materiale.kopibestilling

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

 • Silje Færøy says:

  Nokre spørsmål:
  1. Det er no mulig å legge inn bestilling på ikkje-fysisk nivå på t.d. Aftenposten, utan å angi nærmare informasjon om volum osv. Dette gjeld både kopi og lån. Skal det vere slik?
  2. Om ein har søkt opp ein tidsskrifttittel, og vil legge inn bestilling på ein spesifikk artikkel manuelt her, får ein ikkje lagt inn informasjon om artikkeltittel og forfattar – desse felta manglar i bestillingskjemaet.
  3. Om ein vel kopibestilling på ei bok, får ein opp felta volum og nummer i bestillingsskjemaet. Vil bestillingsskjemaet bli utbetra slik at det vert endra utifrå kva dokumenttype ein bestiller?

  • Asbjørn Risan says:

   Det må være mulig å kunne bestille kopi selv om man ikke har funnet det korrekte dokumentet. Vi antar at det kan være aktuelt å bestille en kopi fra Aftenpsoten eller lignende. Forutsetter da at sluttbruker legger inn tilstrekkelig informasjon til at man kan identifisere ønsket objekt. Vi vil tilpasse menyen slik at man alltid kan legge inn artikeltittel og forfatter.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *