Eksport av eksterne låntagere (kat7)

juni 5th, 2014 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Dette gjelder primært de institusjonene som benytter Feide lokalt.

Vi har satt igang en eksport av alle låntagere med kategori 7 (eksterne brukere) fra Biblioteksystemet til den delte Feide-instansen.

Dette betyr at disse låntagerne kan logge seg på Oria ved hjelp av låntagerid’en sin og et passord ved velge BIBSYS som institusjon når de logger på.

Hvis de har et passord fra BIBSYS Ask fra før skal de kunne bruke dette videre, men hvis de ikke har, eller bytter passord, må de bestille et nytt passord fra denne siden: https://secure.bibsys.no/FeideBrukerPassord/

Det er opp til institusjonen å informere disse brukergruppene om at de må velge BIBSYS som institusjon. Rutine for å bestille/endre passord er beskrevet i denne veiledningen: http://www.bibsys.no/wp-content/uploads/2014/05/Hvordan-bestille-eller-endre-passord-i-BIBSYS-Feide.pdf

Det kan fortsatt være enkelte brukergrupper som ikke har Feide-tilknytning, selv om institusjonen benytter Feide, eller ligger i låntagerkategori 7. Et eksempel på dette kan være sykehusansatte. Vi vil etablere rutiner for å kunne hente ut låntagere basert på en låntagerkategori og/eller bestillingssted. Det betyr at en institusjon kan definere kombinasjoer av låntagerkategori og bestillingssted som ikke er fanget opp av de vanlige pålogginsgrutinene og få disse brukerne eksportert til den delte Feide-instansen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *