Statusoppdatering for Oria i juli

juli 4th, 2014 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt

Dette er en liten statusoppdatering før ferietiden setter inn for alvor.

Vi har jobbet tett med leverandøren av Oria de siste ukene for å få løsninger på ytelsesproblemene vi har opplevd.

Det har blitt gjort en del tiltak som skal forbedre den generelle ytelsen og de (foreløpig) siste prosessene i den forbindelse har det blitt gjennomført denne uken og vil bli fullført i løpet av dagen. Det betyr at i løpet av helgen vil eksporten av poster fra Bibliotekbasen til Oria komme i gang igjen.

I og med at vi søker i Sentralindeksen som inneholder en stor datamengde så vil hvert søk nødvendigvis ta litt tid, men vi regner nå med at vi ikke skal oppleve at Oria ikke svarer. Hvis noen opplever dette meld det inn til BIBSYS Brukerstøtte.

Det var også et problem at plasseringsfanen ikke ga resultat hvis det var enormt mange eksemplarer knyttet til dokumentet. Her har vi fått en feilretting så nå skal eksemplarer med oppdatert utlånsstatus vises også for dokument med mange eksemplarer.

For to uker siden ble Oria oppdatert til en ny versjon og forrige helg gjennomførte vi en fullstendig re-indeksering av databasen.  dette har ført til at vi blant annet har fått en plasseringsfane på elektroniske tidsskrift, søk på relaterte ISBN-numre (776 $z) gir treff og at søk på emner i 687 vil gi treff.

Det er også forberedt for nye materialtyper som DVD og Blu-ray som vil komme på plass før semesterstart.

Med ønske om en god sommer.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 ResponsesLeave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *