Påloggingsveiledning Oria

august 25th, 2014 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

I forbindelse med endringer i velkomstbrevene til nye låntagere har vi laget en påloggingsveiledning for Oria. Veiledningen foreligger i norsk (bokmål) og engelsk utgave. Dere finner disse på denne siden:
http://www.bibsys.no/produkter-tjenester/produkter/soketjenesten-oria/hvordan-bruke-oria/

Det er satt inn en lenke til denne veiledningen i de nye velkomstbrevene.

Vi har også gjort en forbedring i påloggingslogikken knyttet til låntagere med flere låntager-id’er ved flere institusjoner slik at låntager-id’en som tilhører den Feide-ID’en man logger på med blir valgt forutsatt at nødvendig informasjon ligger på låntakeren. Tidligere kunne man i enkelte tilfeller få en låntaker-id fra en annen institusjon.

Dette er forutsetningene for pålogging i Oria:
Institusjoner som ikke bruker Feide
Låntakerne må velge BIBSYS som institusjon/tilhørighet. Dette må institusjonene opplyse sine låntakere om. Om man ikke ønsker dette er BIBSYS Feide-hotell en mulighet. Ta kontakt med BIBSYS Brukerstøtte for mer informasjon.

Institusjoner som bruker Feide

  • For brukere som har Feide-ID ved institsujonen må institsujonen sørge for at enten fødselsnummer eller Feide-ID er registrert i låntakerregisteret. BIBSYS kan være behjelpelig med å oppdatere låntakerregisteret basert på filer fra institusjonen. Vi må da ha en fil med låntaker-ID koblet til fødselsnummer og/eller Feide-ID.
  • For brukere som ikke har Feide-ID ved institusjonen må disse meldes inn til BIBSYS slik at vi kan eksportere disse til BIBSYS Feide-instans. De må da velge BISBYS som tilhørighet. Vi kan eksportere brukere basert på utlånskategori og/eller utlånssted/regsted.

Eksterne låntakere i låntakerkategori 7 er allerede eksportert og kan logge seg på ved å velge BIBSYS som tilhørighet.

MERK: Eksport av låntakere til BIBSYS Feide-instans skjer nattlig. Låntakere som importeres til BIBSYS låntagerregister basert på fil kan logge seg på når de får velkomstbrevet, men nye låntagere som registreres i skranken vil ikke kunne logge seg på Oria før påfølgende dag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *