Status Oria i forbindelse med webproblemer hos BIBSYS

mars 24th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Som dere har fått med dere så har det vært flere angrep mot webserveren til BIBSYS de siste dagene, med de alvorligste tilfellene i går. Dette har ført til at webserveren har blitt overbelastet og ingen tilkoblinger inn eller ut har fungert så lenge angrepet varte. I og med at Oria henter html-filer og stilark fra vår webserver samt kommuniserer med biblioteksystemet ble også Oria rammet av dette.

Det er iverksatt tiltak som skal hindre at serveren blir overbelastet på nytt. Det ser foreløpig ut til å fungere, men pr nå kan det se ut til at konsekvensen er at pålogging, og uthenting av lån og bestillinger går veldig tregt og i enkelte tilfeller kommer ikke lån eller bestillinger opp. Vi arbeider med dette, men har foreløpig ingen indikasjon på når dette vil være tilbake til normalen. Vi har lagt ut en melding i Oria til sluttbruker om at det er utfordringer med lån og bestillinger.

Vi beklager de ulempene dette medfører, men vil samtidig presisere at dette ikke er knyttet til Oria som applikasjon eller produkt. Årsaken ligger utenfor Oria, men oria blir desverre påvirket av dette.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *