Oria og emneord/klassifikasjon

mars 30th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt

Oria ble re-indeksert i helgen for å konvertere postene basert på de siste endringene i konverteringsreglene. Det mest synlige er at emneord registrert i 687 blir vist i detaljert visning sammen med andre emner og gir mulighet for å klikke og videresøk på valgt emne.

Det ble også gjort noen andre mindre justeringer.

I forbindelse med forberedelse med overgang til Alma så gjøres det en hel del endringer med tanke på hvordan emneord og klassifikasjon konverteres før eksporten til Alma. Oria får poster på samme format som postene som skal eksporteres til Alma og vi tar høyde for og endrer behandlingen av postene i Oria tilsvarende slik at de skal stemme overens med det som kommer fra Bibliotekbasen.

Det kan imidlertid være noen tilfeller der endringer i konverteringen ikke blir fanget opp. Dette vil i så fall gi seg utslag i at du ikke finner igjen et forventet emneord på en post i Oria, eller at du ikke får treff på de postene du forventer når du søker på et emneord. Dette er da ikke en feil i Oria, men skyldes at postene i Oria ikke har blitt konvertert riktig. Hvis dere kommer over slike tilfeller så ta kontakt med oss så skal vi se på hva som ligger bak og justere konverteringen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *