Norart tilgjengelig i Oria

juni 2nd, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Lenketjener

Norart er nå tilgjengelig som en søkekilde i Oria. Dette innebærer at ca 550.000 artikler fra 460 norske og nordiske tidsskrift er lagt til i sentralindeksen. Dette vil bidra til å styrke den nordiske dekningen av artikler i Oria. Norart må aktiveres lokalt av hver enkelt institusjon. Dette gjøres ved å følge veiledningen som er lagt opp i BIBSYS Cloud. Hvis dette gjøres før torsdag så skal Oria returnere treff fra Norart førstkommende mandag.

Merk at trefflisten i Oria blir filtrert basert på den beholdningen som er registrert for institusjonen i SFX (lenketjeneren). Det betyr at hvis artikkelen kommer fra et tidsskrift som ikke er aktivert i SFX så vil ikke artikkelen vises før man klikker på «Vis flere treff (inkluder materiale ditt bibliotek ikke har tilgang til)» i venstre kolonne, eller tidsskriftet blir aktivert i SFX.

Vi vil legge til rette for at flere tidsskrifter kan aktiveres (dette vil være tidsskrifter som har åpen fullteksttilgang til artikler på nettet), men for å gjøre dette trenger vi hjelp fra konsortiet til å identifisere hvilke tidsskrift dette gjelder. Vi vil derfor invitere til en dugnad på dette området gjennom sommeren og vil komme med mer informasjon på et senere tidspunkt.

Ta kontakt med BIBSYS Brukerstøtte om du ikke får aktivert Norart som søkekilde.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *