Kartlegging av tidsskrift indeksert i Norart med åpen fullteksttilgang

juni 8th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Lenketjener

Norart er nå tilgjengelig som en søkekilde i Oria, men for at artiklene skal komme frem på trefflisten kreves det at artiklene tilhører et tidsskrift som er aktivert i lenketjeneren.

BIBSYS arbeider med å etablere en pakke som skal legges inn i SFX slik at tidsskriftene enkelt kan aktiveres og brukeren får en lenke til tidsskriftets arkivside. Vi har analysert SFX og Norsk periodikafortegnelse og funnet ca 170 lenker til tidsskrift som vi ser nærmere på. I tillegg har vi lenker til ca 230 tidsskrift som vi er mer usikre på og her trenger vi hjelp fra konsortiet til å finne ut om tidsskriftet har lagt ut fulltekst åpent tilgjengelig på nett.

Vi har derfor laget en enkel nettside der vi håper at dere vil sjekke lenkene til tidsskriftet og angi om det finnes en arkivtilgang eller ikke og om arkivet eventuelt ligger på en annen nettadresse enn den vi har. Vi håper at vi sammen kan komme igjennom listen i løpet av sommeren og at vi kan få aktivert pakken i lenketjeneren i løpet av august

Se denne veiledninger for hvordan man sjekker et tidsskrift.

Lenke til tidsskriftsoversikten.

OPPDATERING: Alle tidsskrift er kartlagt. Takk til alle som bidro 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *