Google Analytics i Oria

juni 26th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

I løpet av sommeren kommer vi til å aktivere Google Analytics i Oria. Dette vil gi oss bedre statistikk over den faktiske bruken av Oria. Eksempler på nyttig informasjon er: når er brukerne inne, hvilken nettleser bruker de og i hvor stor grad bruker de mobile enheter i forhold til vanlig skjermstørrelse?

I denne forbindelse er det mange som er opptatt av personvern og vi har gjort grep som skal sikre at sensitiv informasjon ikke blir sendt til Google.

  • IP-anonymisering er aktivert noe som innebærer at den siste delen av IP-adressen blir filtrert bort (satt til 0) slik at brukerens egentlige IP-adresse ikke blir registrert/lagret
  • Søkeuttrykk blir filtrert bort. Det er kun hovedurl’en og instanskoden som blir sendt. Alle andre parametere blir fjernet før informasjonen blir sendt til Google (det er mulig vi setter inn noen flere parametere på et senere tidspunkt, men ingen som er personsensitive)
  • Sidetittelen blir generalisert slik at søkeuttrykket ikke blir lagret

Statistikk-scriptet vil bli satt inn på header.html-filene og vi ber om at dette scriptet ikke blir endret slik at vi får en så fullstendig statistikk som mulig.

Etter hvert, når vi har fått samlet data en stund, vil si se på muligheter for å tilgjengeliggjøre deler av statistikken for konsortiet.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *