Utfasing av BIBSYS Ask – test av redirigering til Oria

oktober 12th, 2015 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

I forbindelse med overgangen til nytt biblioteksystem for BIBSYS Biblioteksystemkonsortium vil BIBSYS Ask bli faset ut og Oria vil ta over som søkegrensesnitt. Dato for utfasingen er ikke endelig bestemt, men det vil skje før den 15/11.

Da det er mange som har laget ulike lenker til BIBSYS Ask har vi lagt inn ulike redirigeringer som vil tolke hensikten med de ulike lenkene til BIBSYS Ask og oversette dette til relevante lenker inn mot Oria. Redirigeringen vil basere deg på de prinsippene som er definert i det dokumentet som dere finner på denne lenken:
http://discovery.bibsys.no/files/2015/08/Redirigering-av-lenker-til-BIBSYS-Ask-til-Oria-informasjon.pdf

I forbindelse med dette har vi satt opp en enkel tjeneste som gjør det mulig å teste hvordan en lenke til Ask vil bli redirigert. Dere kan teste re-dirigeringen her:
http://www.bibsys.no/files/out/discovery/ask_redir/ask_redir_test.php

Merk at hvis du befinner deg på en IP-adresse utenfor konsortiet så vil du få en mellomskjerm der du må velge i hvilken instans av Oria du vil søke i.

Selv om redirigeringen gir gode søk inn mot Oria bør eventuelle lenker til BIBSYS Ask byttes ut på sikt. Det er tatt med informasjon om hvordan du kan sette opp slike søk mot Oria i dokumentet som er beskrevet over.

Mange institusjoner benytter BIBSYS Ask til å bestille fjernlån. Vi vil derfor om ikke så altfor lenge sende ut informasjon om hvordan bibliotek utenfor konsortiet kan bestille lån via Oria.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *