Kort om søkekilder og faner

august 24th, 2016 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Lenketjener | Teknisk

I Oria kan brukerne velge å søke i enten fanen Mitt bibliotek eller Alle bibliotek. De kan også velge å «Inkluder materiale ditt bibliotek ikke har tilgang til». Det kan være greit å være oppmerksom på hva forskejllen på disse valgene er og hva man søker i og hva man får treff på i de ulike valgene.

I Mitt bibliotek søker du i det institusjonen har registrert i lokal base i Alma pluss elektroniske artikler fra de søkekildene institusjonen har aktivert for søk i Oria

I Alle bibliotek søker du i alt det som er registert i  Alma for hele konsortiet pluss elektroniske artikler fra de søkekildene institusjonen har aktivert for søk i Oria

Kort fortalt er forskjellen mellom Mitt bibliotek og Alle bibliotek om du søker i kun det institusjonen har registrert i lokal base i Alma, eller i hele Bibliotekbasen (hele konsortiet). Veldig forenklet kan man si at dette gjelder det som var registert i «blåskjermen». Utvalget av elektroniske artikler er det samme i begge fanene.

Valget «Inkluder materiale ditt bibliotek ikke har tilgang til» fører til at man fjerner filtreringen på om man har tilgang på en elektronisk artikkel eller ikke og ved å krysse av for dette valget etter et søk utvider trefflisten til alle artikler fra alle søkekilder som tilfredsstiller søket. Se figuren under for detaljer.

Oria_sentralindeksen

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *