Oppdatering om bibliografiske poster og aktivering av e-ressurser i Oria

september 29th, 2016 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Lenketjener | Teknisk

Vi har nå fullført arbeidet med å undertrykke bibliografiske poster der alle eksemplarer enten har status «Lost» eller «Technical migration» i Alma. Eksemplarer som hadde status tapt eller kass i det forrige biblioteksystemet ble migrert med status «Technical migration». De bibliografiske postene som kun har slike eksemplarer er nå ikke lenger søkbare i Oria i fanen Mitt bibliotek. Dere vil se dette i Alma ved at de postene dette gjelder har et ikon (øye med strek over) i trefflisten. For noen institusjoner var det et stort antall slike poster, mens det for andre var et mindre antall.

Det er en feil i Alma som gjør at når man deaktiverer en pakke med elektroniske ressurser i Alma så blir ikke nødvendigvis denne informasjonen sendt til Oria. Det betyr at det kan ligge elektroniske poster i Oria som ikke gir lenke til fulltekst (fordi de er deaktivert). Vi har fått beskjed om at dette vil bli rettet i november-oppdateringen av Alma som skjer i begynnelsen av november.

Hvis man aktiverer en e-bok-pakke der e-boka også ligger i en søkekilde som er aktivert i sentralindeksen så vil dette føre til at man får dubletter i trefflisten til Oria. Du får en post fra sentralindeksen og en fra Alma. Vi har bedt om at dette blir endret slik at man skal unngå dubletter. Vi har fått gjennomslag for dette og det er satt på utviklingsplanen for Alma, men det er foreløpig ikke angitt noe tidspunkt for når dette vil komme.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *