Statusoppdatering Oria – ny versjon, nytt grensesnitt og ny funksjonalitet

desember 5th, 2017 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Oria ble oppdatert til ny versjon sist søndag. Noen av høydepunktene er forbedrede muligheter til å skille mellom presentert tekst og det det søkes på i lenkene i detaljert visning, forbedringer i relevansrangering på søk etter forfatter og forfatter/tittel søk. Det faktiske dokumentet/forfatteren skal få en høyere relevans enn materiale om dokumentet/forfatteren. Noen av de nye funksjonene krever noen endringer i konfigurasjon og konvertering av de bibliografiske postene. Vi vil begynne å se på dette på nyåret.

Detaljene om den nye versjonen finner dere her:
https://knowledge.exlibrisgroup.com/Primo/Product_Documentation/Highlights/026Primo_November_2017_Highlights

Arbeidsgruppen har arbeidet med fasettlisten og sett på rekkefølge og antall fasettverdier som blir vist for det nye grensesnittet. Listen kan bli lang og det er ønske om å gjøre noen justeringer. Disse er basert på erfaring og statistikk. Vi vil derfor i neste uke endre litt på rekkefølgen på fasettverdiene slik at de som er mest brukt blir plassert øverst. Vi vil også endre på antall fasettverdier som blir vist for de enkelte fasetttypene. For de mer spesifikke fasettene vil kun fasettoverskriften vises og man må klikke på fasetten for å se hvilke verdier som inngår. Dette er en endring som vil gjelde for alle i nytt og dagens grensesnitt og er en del av standardoppsettet som alle deler. Hvis man har skjult en fasett fra visning så vil dette fortsatt gjelde.

I løpet av høsten har vi identifisert en del justeringer og tilpasninger for nytt grensesnitt. BIBSYS arbeider med disse nå og noen av disse er lagt ut allerede. Detaljert visning kan bli lang og vi har derfor lagt inn mulighet til å kollapse seksjoner i detaljert visning. Som default er Send til og Detaljer kollapset. På nyåret vil vi se på muligheten for at institusjonen selv kan definere hvilke seksjoner som skal være kollapset.

Vi har også lagt ut mulighet for å eksportere til Endnote (som en .enw-fil). Hvis nettleseren er satt opp til at disse type filer skal åpnes av Endnote så vil det skje automatisk. Dette er den samme funksjonen for eksport til Endnote som vi har i dagens grensesnitt av Oria.

De første institusjonene går live med det nye grensesnitt i neste uke.

Hvis noen har spørsmål knyttet til det nye grensesnittet, overgang (tidspunkt bestemmer dere selv), endringer i stilark eller lignende kan dere opprette en sak i support-systemet.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *