Header

Informasjon om overgangen til nytt grensesnitt for Oria

januar 31st, 2018 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

En del institusjoner har tatt i bruk det nye grensesnittet for Oria. I forbindelse med overgangen er det en del ting å huske på og vi har lovet å sende ut informasjon om dette. Vi har derfor laget en sjekkliste for å ivareta de nødvendige grepene som skal gjøres. Noen endringer gjøres av BIBSYS, mens andre må gjøres av institusjonen selv.

Dere finner sjekklisten her:
http://www.bibsys.no/hjelp/oria-soketjeneste/grensesnittsendringer/sjekkliste-for-nye-oria/

Basert på erfaring fra de institusjonene som har tatt i bruk det nye grensesnittet ser vi at Internet Explorer har funksjonsmessige og ytelsesmessige utfordringer med den teknologien som det nye grensesnittet er bygget på. Det vil derfor bli lagt ut en melding i det nye grensesnittet til alle som bruker Internet Explorer om at dersom det er mulig så anbefales det å bruke en annen nettleser. Meldingen vil bli lagt ut fredag 2/2. Den vil ikke være synlig i andre nettlesere. Meldingen kan skjules med CSS om man ikke ønsker å vise den.

Dersom Internet Explorer er den eneste tilgjengelige nettleseren ved institusjonen anbefaler vi at dere avventer overgang til nytt grensesnitt inntil en alternativ nettleser er tilgjengelig.

Merk at det ikke er noen fastlagt dato for når det klassiske grensesnittet ikke vil være supportert, men Ex Libris har varslet at fra og med juni 2018 vil det ikke komme ny funksjonaltiet i dagens grensesnitt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

 • Jørn says:

  Hei, Asbjørn!

  Finst det ei konkret liste over manglar ved Primo NUI i IE11 (noko liknande http://www.bibsys.no/wp-content/uploads/2018/02/Kjente-saker-nytt-GUI.pdf)?

  Under testing har eg observert at:
  * menytekstar kan bli erstatta av meiningslaus kode (t.d. mypref.language.option_NO_NO)
  * ein ofte må klikke fleire gongar for å logge på
  * det av og til tilsynelatande ikkje har nokon effekt å logge på
  * det kan gå litt treigt generelt – og for eShelf-funksjonalitet spesielt. Spesielt irriterande er dette når tekstar som ««Det er ikke registrert noen lån» dukkar opp medan innhaldet blir prosessert.

  Elles verserer det jo ein del saker på Primo-lista til Ex Libris, men det fleste av desse er meir enn eit halvt år gamle.

  • Asbjørn Risan says:

   Hei
   Nei, det finnes ingen liste over saker som ikke fungerer i nytt UI og IE11.

   Det nye grensenittet fungerer ikke optimalt i denne nettleseren og vi supporterer heller ikke denne.Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *