Økning i antall maskiner Oria kjører på

oktober 26th, 2018 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Det har de siste månedene vært enkelte tilfeller av driftsproblemer og ustabilitet i Oria. Vi har fulgt opp dette med Ex Libris og de har funnet at det var nødvendig å øke antallet maskiner som Oria kjører på.

Når en bruker kommer til Oria kommer hun først til en såkalt lastbalanserer. Denne sender brukeren til en av de maskinene som Oria kjører på. Brukeren skal ikke merke hvilken maskin hun kommer til. Hensikten med dette er å fordele brukerne på flere maskiner slik at ytelsen er god for alle. Vi har frem til nå hatt 3 slike maskiner.

Basert på evalueringen av de hendelsene som har vært ble det bestemt at vi skal øke antallet til 4 maskiner. Den fjerde maskinen ble installert søndag 21. oktober og har vært operativ en ukes tid.

Dette vil øke stabiliteten og ytelsen generelt. Det er også en gevinst ved at hvis en maskin ikke fungerer som den skal eller må restartes som en del av generelt vedlikehold så vil det være flere operative maskiner som kan ta lasten.

Som nevnt vil ikke brukerne merke noe til at vi har fått en ekstra maskin, utover forhåpentligvis positive effekter som bedre stabilitet, men de ansatte som arbeider i Back-office kan merke at deploy av f.eks. tekstendringer eller endringer av stilark og lignende vil ta noe lengre tid da det må kopieres ut til 4 maskiner istedenfor 3 som tidligere. Arbeidsprosessen er uforandret, systemet håndterer dette av seg selv.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *