Status i prosjektet for ny importløsning for brukerhåndtering i Alma – perspektiv Oria

august 16th, 2019 | Posted by Asbjørn Risan in Brukergrensesnitt | Generelt | Teknisk

Status for prosjektet

Alma-teamet er i gang med prosjektet for implementering av en ny importløsning for brukere i Alma. Arbeidet med pilotinstitusjonene har gitt god erfaring, og nå skal løsningen implementeres for resten av institusjonene. Målet for prosjektet er enda bedre informasjonssikkerhet og personvern, med utgangspunkt i gode løsninger for import av brukere. Løsningen vi tar i bruk er innebygd funksjonalitet i Alma. Den stiller strengere krav til datakvaliteten på brukerdata.

Vi har valgt å begynne med de mindre institusjonene. De største venter vi med til etter semesterstart. Hver enkelt institusjon blir kontaktet før implementeringen starter.

Alma-ansvarlige hos institusjonene har fått mer utfyllende informasjon om prosjektet.

Hva betyr dette for Oria?

For rene Feide-institusjoner så blir det ingen endring i Oria. Institusjoner som bruker BIBSYS-Feide eller Feide-institusjoner som har brukere som må bruke andre autentiseringsløsninger (for eksempel sykehusansatte eller walk-in-users) vil få en mellomskjerm i Oria med 2 eller flere valg for pålogging. Dette vil være en del av dialogen mellom Unit og institusjonen når implementeringen starter.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *